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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  02/09/2019
Actualizado :  02/09/2019
Tipo de producción científica :  Poster
Autor :  RODRÍGUEZ CERAOLO, C.; CESIO, V.; MIGUES, I.; BESIL, N.; LADO, J.; RIVAS, F.; HEINZEN, H.
Afiliación :  CECILIA RODRÍGUEZ CERAOLO, Facultad de Química, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; VERÓNICA CESIO, Facultad de Química, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; IGNACIO MIGUES, Facultad de Química, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.; NATALIA BESIL, CENUR. Universidad de la República (UdelaR), Paysandú, Uruguay.; JOANNA LADO LINDNER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS FERNANDO RIVAS GRELA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; HORACIO HEINZEN, Facultad de Química, Universidad de la República (UdelaR), Montevideo, Uruguay.
Título :  Polyphenolds and limonoids characterization in mandarin cultivars and its hybrids. (SII-P-6). [poster presentations].
Complemento del título :  Session II: Physiology and Fruit Quality.
Fecha de publicación :  2018
Fuente / Imprenta :  In: RIivas, F. (Ed.). IV International Symposium on Citrus Biotechnology. Book of Abstracts. Montevideo (UY): INIA.
Páginas :  p. 47.
Serie :  (INIA Serie Técnica; 244)
ISBN :  978-9974-38-396-8
ISSN :  1688-9266
DOI :  http://doi.org/10.35676/INIA/ST.244
Idioma :  Inglés
Contenido :  Breeders always seek for new mandarin-type cultivars with distinctive and valuable characteristics. This study allows the characterization of the cultivars under study from a chemotaxonomic point of view, providing valuable data on their nutraceutical properties. This study allows the characterization of the cultivars under study from a chemotaxonomic point of view, providing valuable data on their nutraceutical properties.
Thesagro :  CITRUS; MANDARINAS.
Asunto categoría :  F30 Genética vegetal y fitomejoramiento
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13224/1/Rivas-SII-P-6-st-244-Citrus-Symposium-2018.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101937 - 1INIPS - PPUY/INIA/ST/244st 244

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  26/08/2016
Actualizado :  28/02/2020
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  AGUERRE, V.; RUGGIA, A.; SCARLATO, S.; ALBICETTE, M.M.
Afiliación :  MARIA VERONICA AGUERRE ANTIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDREA PAOLA RUGGIA CHIESA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO SCARLATO GARCIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA MARTA ALBICETTE BASTRERI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Co-innovation of family farm systems: developing sustainable livestock production systems based on natural grasslands. [Abstract + Oral presentation]
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  In: Proceedings of the 5th international symposium for farming systems design. Multi-functional farming systems in a changing world. Montpellier (Francia): European Society of Agronomy, 2015.
Páginas :  p. 345-346.
Idioma :  Inglés
Notas :  Workshop W1. Animal-based systems and crop-livestock interactions at farm and territory level. Chair: Charles-Henri Moulin, Montpellier SupAgro. Co-chair: Amandine Lurette, INRA. Indoor session "Multi-stakeholders frameworks to design or redesign Livestock Farming Systems".
Contenido :  In Uruguay, during the last decades the number of farms has decreased significantly being the family farms the most affected ones. Between 2000 and 2011, 21% of the farms disappeared. However, Uruguay has 26.480 livestock farms in 11.7 million of hectares, most of them family farming systems based on natural grasslands. We proposed that at the farm level there are opportunities to improve the productive and economic results through an adequate selection and orientation of the productive activities and applying the adequate technologies, but in a modality in which researchers and farmers are closely involved in that co-design process. A co-innovation approach implemented in the horticulture systems in Uruguay successfully contributed to improve their sustainability. P
Palabras claves :  CO-INNOVACIÓN; CO-INNOVATION; FAMILY FARM SYSTEMS; SISTEMAS DE PRODUCCIÓN FAMILIAR; SISTEMAS GANADEROS.
Asunto categoría :  --
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/14208/1/W1-Aguerre.pdf
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/6243/1/Aguerre-V..-2015.-5th-Int.Symp.Farming-Systems-Montpellier.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101103 - 1PXIPC - DDProc. 5th/Int.Symp.Farm.Syst.Design/2015
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